Paçanga Böreği

Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet böreklik yufka
  • 100 gram pastırma
  • 100 gram rendelenmiş kaşar
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber

Panesi için;

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak böreğin içini hazırlayın. Bunun için pastırmaları ince olarak doğrayın.
  2. Biberleri birebir formda ince olarak doğrayın.
  3. Domateside küçük küçük doğrayın.
  4. Karıştırma kabında pastırma, kaşar, biberler ve domatesi karıştırın.
  5. Yufkaları 8 adet üçgen kesimlere bölün.
  6. Yufkanın geniş kısmına iç harcınızdan koyun.
  7. Kenarlarını katlayarak böreklerinizi sarın.
  8. Yumurtayı yeterlice çırpın.
  9. Hazırladığınız börekleri evvel yumurtaya akabinde galeta ununa bulayıp kızdırdığınız sıvı yağda önlü artlı kızartın. Afiyet olsun 😋.

Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mercimek Mantısı (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahana Sarması
Ağızda Dağılan Kurabiye
Zeytinyağlı Enginar
Çikolatalı Muz (Sağlıklı Atıştırmalık)
Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz)
Elmalı Glazürlü Kış Keki
Hdabla | © 2025 |