Pileli Şipşak Börek

Pileli Şipşak Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

  • Yarım demet maydanoz
  • 300 gram lor peyniri (veya beyaz peynir)

Pileli Şipşak Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos gereçlerini derin bir kasede karıştırın.
  2. Peyniri ince doğranmış maydanozla ezerek karıştırın.
  3. 1. Yufkayı tezgaha serin, fırça yardımıyla sosu her yerine sürün.
  4. Peynir harından yufkanın her yerine serpin.
  5. Yufkayı yanlardan sıkı tutarak, büze büze pile biçiminde birleştirin. ( alttaki fotoğrafta ki gibi) yufkalar büyükse ortadan kes ve hali bozmadan yağlı kağıt serili tepsiye sıkıca yerleştirin.
  6. Tüm yufkaları tıpkı halde hazırlayıp tepsiye dizin. Kalan sosu böreklerin üzerine gezdirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun❤️.

Pileli Şipşak Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Çikolatalı Piyano Kek
Evdekilerle Makarna
Muffin
Limonlu Cheesecake
Kıymalı Karnıyarık Börek
Bu Kestane Pişirme Yöntemini Mutlaka Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır)
Hdabla | © 2025 |