Muffin

Muffin Tanımı İçin Malzemeler

  • 90 gram tereyağı
  • 50ml sıvı yağ
  • 1 su bardağı kefir
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 4 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 250 gram dondurulmuş dilediğiniz meyve

Crumbel için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı un

Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Crumbel hazırlanışı; tereyağını eritelim. Şeker ve tarçını ekleyelim. Unu azar azar ekleyerek karıştıralım kırıntı haline getirelim.
  2. Muffin hazırlanışı; tereyağını eritelim ve ılımasını sağlayalım. Ilıyan tereyağına sıvı yağ ve şekeri ekleyelim, karıştıralım. Yumurtaları ekleyelim karıştıralım. Kefirimizi de ekleyelim karıştıralım.
  3. Karışan harcımıza kuru materyalleri ekleyelim, karıştıralım. Dondurulmuş meyvelerin bir kısmını üzeri için ayıralım. Kalanını 1 kaşık unla karıştıralım ve muffin harcımıza ekleyelim.
  4. Bekletmeden kalıplarımıza hisse edelim. Üzerine ayırdığımız meyveleri koyup crumble hamurumuzu serpiştirelim.
  5. 225 derecede evvelce ısıtılmış alt üst ayarda 5 dakika pişirip, ısıyı 175 dereceye düşürelim ve 15 dakika daha pişirelim. Toplam 20 dakikada pişirelim. Kürdanla denetim edip denetimli pişirelim. Afiyet olsun.

Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Güveçte Sütlaç
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kozalak Mantı
Hurmalı Yulaflı Diyet Bar (Diyette Olanların Favori Tatlısı)
Fırında Soslu Kabak Tarifi (Videolu)
Kar Kurabiyesi
Yoğurtlu Sebze Salatası
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |