Muffin

Muffin Tanımı İçin Malzemeler
- 90 gram tereyağı
- 50ml sıvı yağ
- 1 su bardağı kefir
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 4 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 250 gram dondurulmuş dilediğiniz meyve
Crumbel için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı un
Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Crumbel hazırlanışı; tereyağını eritelim. Şeker ve tarçını ekleyelim. Unu azar azar ekleyerek karıştıralım kırıntı haline getirelim.
- Muffin hazırlanışı; tereyağını eritelim ve ılımasını sağlayalım. Ilıyan tereyağına sıvı yağ ve şekeri ekleyelim, karıştıralım. Yumurtaları ekleyelim karıştıralım. Kefirimizi de ekleyelim karıştıralım.
- Karışan harcımıza kuru materyalleri ekleyelim, karıştıralım. Dondurulmuş meyvelerin bir kısmını üzeri için ayıralım. Kalanını 1 kaşık unla karıştıralım ve muffin harcımıza ekleyelim.
- Bekletmeden kalıplarımıza hisse edelim. Üzerine ayırdığımız meyveleri koyup crumble hamurumuzu serpiştirelim.
- 225 derecede evvelce ısıtılmış alt üst ayarda 5 dakika pişirip, ısıyı 175 dereceye düşürelim ve 15 dakika daha pişirelim. Toplam 20 dakikada pişirelim. Kürdanla denetim edip denetimli pişirelim. Afiyet olsun.
Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








