Bu Kestane Pişirme Yöntemini Mutlaka Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır)

Bu Kestane Pişirme Metodunu Kesinlikle Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır) Tanımı İçin Malzemeler

  • İstenilen ölçüde kestane
  • 1 su bardağı tuz
  • Kaynar sıcak su

Bu Kestane Pişirme Prosedürünü Kesinlikle Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bu kestane formülü ile ister airfrey,ister fırında,ister tavada,ister sobada isterseniz de tost makinasında nerde pişirirseniz pişirin bu yollara tam olarak uyarsanız içi lokum dışı çıtır sonuç alacaksınız.
  2. Kestanelerimizi çizmeden bir kaba alıyoruz üstüne 1 avuç tuz atıyoruz ve üstüne sıcak kaynar su döküp karıştırıp ağzına kapak kapatıp yarım saat bu biçimde bekletiyoruz.
  3. Daha sonra suyunu süzüp kestanelerimiz bombeli kısımlarının kenarlarından derince etrafta dönerek kesik atıyoruz.
  4. Şimdi çizdiğimiz kestanelerimizi tekrar kaba koyup içine tekrar 1 avuç tuz atıp kaynar su ekleyip karıştırıp kapak kapatıp yarım saat bekletiyoruz.
  5. Suda bile beklerken çiziklerin açıldığını göreceksiniz.
  6. Şimdi kestanemizi süzüp bombeli kısımları üstte gelecek biçimde dizip kurutmadan pişirelim.
  7. Not; lokum kıvamında istiyorsanız airfreyde pişirecekseniz üstüne 1 çay bardağı su ekleyin.
  8. Fırında pişirecekseniz;iki yağlı kağıt ortasında su serpiştirip kapatıp pişirin(sayfamda var).
  9. Sobada pişirecekseniz orta sıra üstlerine su serpiştirerek ağzına tepsi kapatarak pişirin.
  10. Tavada pişirecekseniz üstüne yine su eklemesi yapın.
  11. Tuzun ne tesiri oluyor kestaneye diye sorarsanız; tuz kabuğunun çıtırlaşmasını gevremesini kabuğundan kolay ayrılmasını sağlıyor tabi sıcak su ile bekletirseniz.

Bu Kestane Pişirme Metodunu Kesinlikle Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:İrmik Kesmesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Poğaça
1 Adet Portakal İle Mis Kokulu Kek Tarifi
Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Et Güveç Tarifi | Lezzetli Ve Kolay (Videolu)
Fırında Karnabahar
Portakal Soslu Ve Kakaolu Kurabiye
Kayseri Yağlaması
Hdabla | © 2025 |