Pilav Üstü Tavuk
Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk için;
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri baharatı
Pilav için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 fincan arpa şehriye
- 4,5 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet tavuk bulyon
Pilav Üstü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuğumuzu jülyen biçiminde uzunlamasına doğrayıp, yıkayalım, akabinde tencereye alıp pişirelim. Suyunu çeken tavuk göğsüne sırasıyla baharat ve sıvı yağı ekleyip altı kısık bir halde pişirelim sonra ocaktan alalım.
- Pilavımızı için tencereye şehriye ve sıvı yağ koyup kavuralım yıkadığımız pirinçleri de şehriyemizin üzerine dökelim akabinde sıcak su tavuk bulyon ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım kaynayan pilavımızın altını kısalım.
- Yemeğimiz piştikten sonra ocağımızdan alıyoruz servis tabağımıza evvel pilav üzerine de pişirdiğimiz nefis tavuk göğsü koyup istediniz halde servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun 🌺👌😊🥰
Pilav Üstü Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








