Pideli Köfte

Pideli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 kg orta yağlı dana kıyma
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 orta uzunluk kuru soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 tutam maydanoz ( saplarından ayıklanarak ince kıyılmış))
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ yahut 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı (12 gr) tuz
  • 1 yemek kaşığı (12 gr) köfte baharatı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı (6 gr) pul biber

Pide ve üzeri için;

  • 5-6 adet tırnak pide ( küp küp doğranmış)
  • 4 adet orta uzunluk domates ( küp küp doğranmış)
  • 5-6 adet közlenmiş yeşil biber ( küp küp doğranmış )

Sosu için;

  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Servis için;

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Pideli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftenin hazırlanması için; tüm köfte materyallerini derin bir kapta karıştırıp güzelce 10 dakika yoğuralım. Yoğurma süreci bitince buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim. ( en az 1 saat ).
  2. Pidenin ve içine konulacak garnitürün hazırlanması; pideyi küp küp doğrayalım, bir tavada 2-3 yemek kaşığı tereyağı eritip içine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber katalım. Küp küp doğranmış tırnak pideleri ek edip karıştırarak soteleyelim.
  3. Domatesleri küp küp doğrayalım. Yeşil biberleri közleyip küp küp doğrayalım. Hazır edelim.
  4. Pişirme; buzdolabında dinlenmiş olan köfteleri ceviz büyüklüğünde alalım elimizle yassı hale getirelim. Kızgın döküm tava yahut mangalda pişirelim.
  5. Sosu için; tereyağını erit çok az salçayı kavur, pul biberi ek edip ocağın altını kapatalım. Sarımsakla yoğurdu hazır edelim.
  6. Servis için; ister bir porselen kayık tabakta isterseniz benim üzere kayık güveçte servis edebilirsiniz.
  7. Küp küp doğranmış pideleri tabağa yerleştirelim. Üzerine pişen köfteleri koyalım. Köftelerden sonra doğranmış domatesleri ve yeşil biberleri koyalım.
  8. Süzme yoğurduda koyduktan sonra; sosunu hazırlayıp üzerine gezdirelim. Son dokunuş olarak ta ince kıyılmış maydanozdan serpiştirelim ve pideli köftemiz hazır.

Afiyet olsun.

Pideli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Salatası
Revani Samet Usulü
Meyveli Baton Pasta
Pamuk Poğaça
Sultan Sarması (Saray Sarması)
Kereviz (Tatlı – Ekşi Sevenlere)
Hdabla | © 2025 |