Sultan Sarması (Saray Sarması)

Sultan Sarması (Saray Sarması) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 kaşık kakao
- 1 vanilya
- 1 kaşık tereyağ
Arası ı̇çı̇n :
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- İri kıyılmış çikolata (isterseniz ceviz)
Tepsı̇ye yaymak ı̇çı̇n :
- 1.5 su bardağı hindistan cevizi
Su bardağım 200 ml
Sultan Sarması (Saray Sarması) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce dikdörtgen bir tepsinin her tarafına hindistan cevizi serpelim ve bir kenara alalım.
- Daha sonra tencereye sütü ,unu, şekeri ve kakaoyu koyup karıştıralım.
- Ocağa alıp kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim, 2-3 dk kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip süratlice karıştıralım.
- Muhallebimizi sıcakken tereyağının erimesini sağlayalım.
- Hindistancevizi ile kapladığımız tepsiye eşit bir şekilde yayalım ve soğumaya bırakalım.
- Kremşantimizi bir su bardağı soğuk sütle çırpıp koyulaştıralım ve soğuyan muhallebimizin üstüne ince bir katman halinde sürelim ve buzdolabında bir gece bekletelim.
- Buzdolabından çıkaradıktan sonra istediğimiz kalınlıkta keselim (ben 10 eşit kesim kestim)
- Arasına iri kıydığımız çikolataları serpiştirelim.
- Bir spatula yardımıyla kenarlardan dikkatlice katlayarak saralım.
- Tatlımız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Sultan Sarması (Saray Sarması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













