Kereviz (Tatlı – Ekşi Sevenlere)

Kereviz (Tatlı – Ekşi Sevenlere) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk kereviz
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kereviz (Tatlı – Ekşi Sevenlere) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizleri soyup küp küp doğrayıp 15 dk limonlu suda bekletiyoruz.
  2. Soğanı istediğimiz üzere doğrayıp üzerine şeker, tuz ve karabiberi alıp hafif karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine limonlu suda beklettiğimiz kerevizleri durulayıp, soyup küp küp doğradığımız patates ve halka halka olan havuçları ekliyoruz 2-3 dakika burda kavuruyoruz.
  4. Üzerine 1 su bardağı mandalina suyunu ve 3 bardak içme suyunu ekliyoruz.
  5. 30-35 dk kadar piştikten sonra afiyet olsun 😊.

Kereviz (Tatlı – Ekşi Sevenlere) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizi Sütlü Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabaharı Sevdiren Tarif
Yoğurtlu Taze Fasulye
Arpa Şehriye Salatası
Kıbrıs Tatlısı
Pekmezli Lokum
Napoliten Soslu Tagliatelle
Hdabla | © 2024 |