Pide

Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Alabildiği kadar un

İç gereci için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • Karabiber tuz

Peynirli iç için;

  • Lor peyniri
  • Kaşar peyniri
  • 1 büyük soğan
  • 15-20 kol ıspanak

Dışı için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı su

Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık süt ve şeker ile kuru maya etkinleştirelim.
  2. Poğaça hamurundan biraz daha sert olacak formda hamuru yoğurup, en az bir saat mayalanmaya bırakalım.
  3. İçi kıyma ve baharatlar hariç mutfak robotunda çekelim sonra kıyma ve baharatlarla karıştıralım.
  4. İstediğiniz boyutta bezeler yapabilirsiniz, ben bu ölçülerden 15 tane pide yapıyorum.
  5. Un ile açıp tepsiye yerleştirdikten sonra kıyma yada peynirli içi koyup kenarlarına form verelim.
  6. Son olarak su ile açtığımız yumurta sarısını sürüp, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkan pidelerin kenarını tereyağı ile yağlayıp, servise hazır hale getirelim.

Afiyet ola🌾

Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Bakla Mezesi (Taze Baklaya Bayılacaksınız)
Tarçınlı Kurabiye
Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı
Bebek Mücver (Yumurtasız)
Bayram Kurabiyesi (Gaziantep)
Mercimek Ekmeği
Hdabla | © 2024 |