Bayram Kurabiyesi (Gaziantep)

Bayram Kurabiyesi (Gaziantep) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kurabiyelik un
- 500 gram vita yada sade yağ
- 500 gram toz şeker
- 500 gram toz fıstık
Bayram Kurabiyesi (Gaziantep) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yağ ve fıstığı yeterlice karışana kadar elimizle yoğuruyoruz (renginin daha hoş olması için)
- Daha sonra şeker ve unu denetimli koyarak yoğurmaya devam ediyoruz. Yeterlice karışınca dağınık bir hamur oluyor. Bu hamuru et kıyma makinesinde 2 defa çekelim. 10 dk kadar daha elimizle yoğurup 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Daha sonra hal verip evvelce ısıtılmış 100 derece fırında 60 dk denetimli pişirelim. Soğuyana kadar tepside bekletelim. Soğuduktan sonra servis edelim.
Not:Bu tanımdan 74 adet çıktı.
Bayram Kurabiyesi (Gaziantep) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





