Bayram Kurabiyesi (Gaziantep)

Bayram Kurabiyesi (Gaziantep) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kurabiyelik un
  • 500 gram vita yada sade yağ
  • 500 gram toz şeker
  • 500 gram toz fıstık

Bayram Kurabiyesi (Gaziantep) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yağ ve fıstığı yeterlice karışana kadar elimizle yoğuruyoruz (renginin daha hoş olması için)
  2. Daha sonra şeker ve unu denetimli koyarak yoğurmaya devam ediyoruz. Yeterlice karışınca dağınık bir hamur oluyor. Bu hamuru et kıyma makinesinde 2 defa çekelim. 10 dk kadar daha elimizle yoğurup 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  3. Daha sonra hal verip evvelce ısıtılmış 100 derece fırında 60 dk denetimli pişirelim. Soğuyana kadar tepside bekletelim. Soğuduktan sonra servis edelim.

Not:Bu tanımdan 74 adet çıktı.

Bayram Kurabiyesi (Gaziantep) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Havuçlu Dereotlu Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Mantar
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Kabak Tatlısı
Tavuk Köftesi
Pancarlı Roka Salatası
Sonbahar Çorbası
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet