Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2 pk kabartma tozu
  • 6 su bardağı un (kıvamına bakıp bir iki kaşık daha un ek edebilirsiniz)

İç harcı;

  • Peynir ve maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kapta su, şeker ve mayayı karıştırıp bir kaç dk bekletelim.
  2. Daha sonra bütün gereçleri karıştırıp hamuru yoğuralım.
  3. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamuru istediğiniz büyüklükte modüllere ayıralım.
  5. Harcını koyup görüntüdeki üzere hal verelim.
  6. Mayalanmaya bırakalım.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatal yardımıyla çizgiler çizelim.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun🥰.

Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acı Soslu Kanat
Mayasız Sebzeli Poğaça
Çıtır Parçacıklı Muhallebi Tarifi-Baklavalık Yufkalı Muhallebi (Videolu)
5 Dakikada Hazırlanan Pratik Pancar Salatası Tarifi – Hem Lezzetli Hem Besleyici (Videolu)
Ev Yapımı Baklava
Nefis Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |