Peynirli Poğaça
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 2 pk kabartma tozu
- 6 su bardağı un (kıvamına bakıp bir iki kaşık daha un ek edebilirsiniz)
İç harcı;
- Peynir ve maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kapta su, şeker ve mayayı karıştırıp bir kaç dk bekletelim.
- Daha sonra bütün gereçleri karıştırıp hamuru yoğuralım.
- Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Hamuru istediğiniz büyüklükte modüllere ayıralım.
- Harcını koyup görüntüdeki üzere hal verelim.
- Mayalanmaya bırakalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatal yardımıyla çizgiler çizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun🥰.
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












