Acı Soslu Kanat

Acı Soslu Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kanat
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 30 ml elma suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Acı Soslu Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir sos tavasını alıyoruz.
  2. Tereyağı, rendelenmiş sarımsak, elma suyu, biberleri ve tuzu ekleyip bir kaç dakika kaynatıyoruz.
  3. Ocaktan alıp acı sosu ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
  4. Karıştırma kabına aldığımız kanatların üzerine sosumuzu ekleyerek uygunca karıştırıyoruz.
  5. Üzerine streçle kapatıp 40 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize kanatları diziyoruz, 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.

Acı Soslu Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tahinli Special Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabaklı Havuçlu Mücver
Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı)
Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık)
Selme (Hasankeyf Helvası)
Muhallebili Pasta
Bol Malzemeli Ev Pizzası
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom