Nefis Taze Fasulye

Nefis Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 300 gram kuzu eti (veya dana eti)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım adet küp şeker
Nefis Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fasulyeleri yemeklik doğrayıp yıkayalım.
- Soğanı yemeklik küp küp doğrayalım
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağı ek edelim. Kızgın yağın üzerine soğanı ek edelim ve birkaç dakika kavuralım.
- Kırmızı biberi ince ince kıyalım, ve yumuşayana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
- Kuşbaşı kıyılmış olan etleri de ekleyip etler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
- Domates salçası, ek edelim kokusu çıkana kadar bir iki dakika kavuralım.
- Fasulyeleri ekleyip, kapağını kapatarak kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Fasulyeler kavrulurken orta ara karıştırmayı unutmayalım
- Domatesleri küp küp kıyalım ve ek edelim. 1 tane yarım küp şeker ilave edelim.
- Fasulye yumuşayana kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Üzerini geçecek kadar kaynar su ek edelim. Servis anı damak tadınıza ve isteğe nazaran tuzu ve baharatı ek edelim. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Nefis Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






