Peynirli Çiğ Köfte Böreği

Peynirli Çiğ Köfte Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Börek için;
- 3 adet yufka yahut 12 adet çiğ köfte lavaşı
- 250 gram lor peyniri
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 (yarım) demet maydanoz ince kıyılmış
- 1/2 (yarım) demet yeşil soğan ince kıyılmış
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Çiğ köfte için (etsiz);
- 250 gram esmer ince bulgur
- 1/2 (yarım) çay bardağı isot
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1-2 diş sarımsak
- Yarım orta uzunluk kuru soğan
- 1 orta uzunluk rendelenmiş orta uzunluk domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz ince kıyılmış
- 1-2 kısım yeşil soğan
- 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı renk vermek için)
Börek sosu;
- 1/çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Panelemek ve pişirmek için; 3-4 adet yumurta
- 1 kase galeta unu
- Kızarmak için sıvı yağ
Peynirli Çiğ Köfte Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çiğ köftenin hazırlanması; öncelikle çiğ köfteyi yoğuralım. Nasıl yoğuracağınızı ‘’ Çiğ Köfte (25 yıllık deneyim ile) ‘’ çiğ köfte tanımımda detaylı olarak anlattım. ( tariflerinim ortasında mevcuttur. ) çiğ köfteyi yoğurup buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Böreğin hazırlanması; yufkaları 8’e bölüp 2 modül yufkayı üst üste koyarak hazırlayalım.
- Arasını da yağ su karışımı ile yağalayalım. Yahut 12 adet çiğ köfte yufkası alalım.
- Kaşar peynirini rendeleyelim, lor peynirini hazır edelim.
- İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı karıştırıp içine pul biberini de ekleyelim.
- Sonra hazırladığız yufka yahut aldığımı çiğ köfte yufkasının içine 1 sıkım çiğ köfte elimizin ayasıyla yayalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini ve 1 yemek kaşığı lor peynirini katalım.
- Pul biberli ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz karışımını da ekledikten sonra yufkanın iki yanını üçe gerçek katlayalım.
- Rulo haline getirelim ve ucunu yağlayıp yapıştıralım.
- Panelemek ve pişirmek için; yumurtaları bir kaba kıralım ve güzelce çırpalım.
- Başka bir kaba da galeta unu koyalım.
- Hazır olan börekleri evvel yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartalım.
- Sunum için; kızarttığımız börekleri yeşillikler eşliğinde ve limonla bir tabakta servis edelim.Afiyet olsun.
Peynirli Çiğ Köfte Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








