Peynirli Çiğ Köfte Böreği

Peynirli Çiğ Köfte Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Börek için;

  • 3 adet yufka yahut 12 adet çiğ köfte lavaşı
  • 250 gram lor peyniri
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz ince kıyılmış
  • 1/2 (yarım) demet yeşil soğan ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Çiğ köfte için (etsiz);

  • 250 gram esmer ince bulgur
  • 1/2 (yarım) çay bardağı isot
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım orta uzunluk kuru soğan
  • 1 orta uzunluk rendelenmiş orta uzunluk domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz ince kıyılmış
  • 1-2 kısım yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı renk vermek için)

Börek sosu;

  • 1/çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Panelemek ve pişirmek için; 3-4 adet yumurta
  • 1 kase galeta unu
  • Kızarmak için sıvı yağ

Peynirli Çiğ Köfte Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çiğ köftenin hazırlanması; öncelikle çiğ köfteyi yoğuralım. Nasıl yoğuracağınızı ‘’ Çiğ Köfte (25 yıllık deneyim ile) ‘’ çiğ köfte tanımımda detaylı olarak anlattım. ( tariflerinim ortasında mevcuttur. ) çiğ köfteyi yoğurup buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  2. Böreğin hazırlanması; yufkaları 8’e bölüp 2 modül yufkayı üst üste koyarak hazırlayalım.
  3. Arasını da yağ su karışımı ile yağalayalım. Yahut 12 adet çiğ köfte yufkası alalım.
  4. Kaşar peynirini rendeleyelim, lor peynirini hazır edelim.
  5. İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı karıştırıp içine pul biberini de ekleyelim.
  6. Sonra hazırladığız yufka yahut aldığımı çiğ köfte yufkasının içine 1 sıkım çiğ köfte elimizin ayasıyla yayalım.
  7. Üzerine 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini ve 1 yemek kaşığı lor peynirini katalım.
  8. Pul biberli ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz karışımını da ekledikten sonra yufkanın iki yanını üçe gerçek katlayalım.
  9. Rulo haline getirelim ve ucunu yağlayıp yapıştıralım.
  10. Panelemek ve pişirmek için; yumurtaları bir kaba kıralım ve güzelce çırpalım.
  11. Başka bir kaba da galeta unu koyalım.
  12. Hazır olan börekleri evvel yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartalım.
  13. Sunum için; kızarttığımız börekleri yeşillikler eşliğinde ve limonla bir tabakta servis edelim.Afiyet olsun.

Peynirli Çiğ Köfte Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tam Ölçülü Pastane Poğaçası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Sebzeli Krep Sarma
Çiğ Köfte (Bilindik Markaları Unutun)
Rüzgar Gülü Tatlısı
Gebeler İçin Bebeğe Kilo Aldırıcı Salata
Karalahana Turşusu
Ayva Tatlısı
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.