Tavuk Fajita (Favori Yemeğim)

Tavuk Fajita (Favori Yemeğim) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz ( baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı etli biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Fajita (Favori Yemeğim) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen biçiminde doğrayalım. Yani uzunlamasına.
  2. Doğradığımız tavuğumuza kendisine ilişkin tüm materyalleri katıp karıştıralım.
  3. Birkaç saat dolapta dinlendirelim.
  4. Dinlendirilirse daha hoş olur. Vaktiniz yoksa çabucak de pişirebilirsiniz.
  5. Sebzeler içinde yeniden zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
  6. Tavuklarımızı ve sebzelerimizi başka ayrı pişiriyoruz.
  7. 2 tane farklı pişirme teflon tavasını ocağımıza koyalım.
  8. Ocağımızı yakalım. Isınan tavalardan birine tavuklarımızı öteki ısınan tavaya sebzelerimizi koyalım ve güzelce pişirelim.
  9. Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmesin. Hafif hafif spatula ile çevirelim.
  10. Pişen tavukları ve zerzevatları birebir tavaya alıp 1-2 dk da bir arada çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Tavuk Fajita (Favori Yemeğim) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvıyağlı İçi Sürprizli İki Renkli Kurabiye (Videolu)
İnek Peyniri
Grip Ve Sivilce Düşmanı: Evde Pratik Ginger Shot (Zencefil Shot) Tarifi (Videolu)
Tam Buğdaylı Un Kurabiyesi
Köfteli Nohutlu Yoğurt Çorbası-Doyurucu Ve Lezzetli (Videolu)
Lezzetli Yumuşak Orta Boy Pizza
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found