Tavuk Fajita (Favori Yemeğim)

Tavuk Fajita (Favori Yemeğim) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz ( baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı etli biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Tavuk Fajita (Favori Yemeğim) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen biçiminde doğrayalım. Yani uzunlamasına.
- Doğradığımız tavuğumuza kendisine ilişkin tüm materyalleri katıp karıştıralım.
- Birkaç saat dolapta dinlendirelim.
- Dinlendirilirse daha hoş olur. Vaktiniz yoksa çabucak de pişirebilirsiniz.
- Sebzeler içinde yeniden zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
- Tavuklarımızı ve sebzelerimizi başka ayrı pişiriyoruz.
- 2 tane farklı pişirme teflon tavasını ocağımıza koyalım.
- Ocağımızı yakalım. Isınan tavalardan birine tavuklarımızı öteki ısınan tavaya sebzelerimizi koyalım ve güzelce pişirelim.
- Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmesin. Hafif hafif spatula ile çevirelim.
- Pişen tavukları ve zerzevatları birebir tavaya alıp 1-2 dk da bir arada çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Fajita (Favori Yemeğim) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
