Peynirli Börek
Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet hazır yufka
- Kaşar peynir
- Beyaz peynir
- Dereotu
Sosu için;
- 1 adet soda
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk başta sosu hazırlamakla başlıyorum, 1 adet soda ,1 yemek kaşığı un, tatlı kaşığı sirke, yarım çay bardağı sıvı yağını bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz.
- İç harcımız içinde bulunan peynirleri rendeliyoruz üstüne de dereotunu ekliyoruz benim elimde kaşar peyniri ve beyaz peynir vardı ikisini karıştırdım isterseniz yalnızca lor peyniri ile de yapabilirsiniz.
- Daha sonra yufkalarımızı tek tek üçgen bölüp sosluyoruz .
- Daha sonra hazırladığımız iç harcımızda koyuyoruz ve sarıyoruz sardıktan sonra fırın tepsisine alıp üstüne yumurta sarısını sürüyoruz üstüne çörek otu ve susam ekliyoruz.
- 180 derecede pişirebilirsiniz.
Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











