Peynirli Börek
Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İçi için:
- Peynir (ben 2-3 çeşit peynir karıştırıp kullanıyorum, isterseniz tek çeşitte yapabilirsiniz)
- Maydanoz (ben kulanmadım)
Böreğin sosu için:
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak böreğin sosu hazırlayalım uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve yumurta alınarak karıştırılır.
- Daha sonra pak bir yerde üzerine 1 tane yufka açılır.
- Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürülür. Bir yufka kesimlere ayrılarak tepsiye serilir.
- Üzerine hazırladığımız iç harçtan konur.
- Peynirli katlara sos dökmüyoruz.
- Üzerine kesimlere ayrılmış yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar çokça sürülür. Bir kat daha 3 modüle ayrılmış yufka serilir.
- Harçtan serpilir. Bu süreç o denli öyle yufka bitene kadar devam edilir.
- Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatılarak börek dilimlenir.
- Yapımını her kat için yazdığımdan karışık gelebilir. Demem o ki bir kat peynirli bir kat soslu olacak biçimde yufkalar diziliyor.
- Börek dilimlenir ve kalan sosun tamamı böreğin üzerine gezdirilir, her yerinin ıslanması lazım.
- Üzerine susam serpilerek sonrasında 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
- Üzeri çıtır çıtır peynirli tepsi böreği hazır.Afiyet olsun.
Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

