Tavuklu Siron

Tavuklu Siron Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet taze yufka

Yufkaların üzerini yağlamak için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 500 gram kalçalı but
  • 1,5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Üzerine ;

  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

Tavuklu Siron Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etini yıkayıp tencereye alalım üzerine 1,5 litre su ek edip 25-30 dk haşlamaya bırakalım.
  2. Yufkanın birini tezgaha alalım iki yandan ve üst kısmından dört parmak içe yanlışsız katlayalım ve çok sıkı olmayacak halde saralım. (çokta gevşek olmasın)
  3. Uç kısmını su ile ıslatarak yapışmasını sağlayalım.
  4. Sardığımız yufkayı iki parmak kalınlığında keselim.
  5. Diğer yufkayıda birebir formda yapalım.
  6. Kek kalıbı yahut borcamda kulanabilirsiniz.
  7. Tepsi kullanırsak yağlayalım kalıp kullanırsak altına yağlı kağıt yerleştirelim.
  8. Kesmiş olduğumuz yufkaları dik olacak halde dizelim yufkaların üzerine yağ sürelim.
  9. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika denetimli bir biçimde üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  10. Haşlanmış tavuk etlerini didikleyip kenara alalım.
  11. Fırından çıkan yufkalar hafif soğuyunca üzerine tavuk suyundan gezdirelim. Çok fazla ıslatmayalım.
  12. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  13. Sos tavasına sıvı yağ ve tereyağı alın ısınınca pul biber ekleyip karıştıralım.
  14. Yarısını yoğurdun üzerine dökelim tavuk etlerini dizelim son olarak tekrar sostan gezdirelim. Afiyet olsun 🥰.

Tavuklu Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Akdeniz Tava
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ödem Atan Sabah Çayı (Haftada 1,5-2 Kg)
Narlı Cevizli Roka Salatası
Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tarifi
Kahvaltılık Yumartalı Domates
Avcı Böreği
Portakallı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet