Şiş Kebap

Şiş Kebap Tanımı İçin Malzemeler

Şiş kebap için;

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan(rendelenip suyu sıkılmış)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Tel şehriyeli bulgur pilavı için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet tavuk bulyon (veya varsa et suyu )
  • 2 su bardağı sıcak su (et suyu koyarsanız göz kararı ayarlayınız)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Şiş Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri robotla incelterek kıyamım suyunu sıkarak kıymaya ek edelim.
  2. Soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
  3. Kıymaya ek edelim.
  4. Salçayı baharatları ek edip on on beş dakika kadar yoğuralım.
  5. Dolapda bir saat dinlendirelim.
  6. Dinlenen harçtan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp şişlere yapıştırarak biçim verelim.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine şişleri dizelim.
  8. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürelim 180 derecede fırına alt üst ayarda her tarafı pişene kadar pişirelim.
  9. Tel şehriyeli bulgur pilavı; birinci olarak bulguru birkaç kere durulayıp suyunu süzelim.
  10. Tereyağı ve sıvı yağı yükseğe yakın ateşte tencereye alalım yavaşça kızardıktan sonra tel şehriyeyi de ek edelim şehriyeler kahverengi olana kadar kavuralım.
  11. Bulguruda ekleyerek en az 4-5 dakika kavuralım.
  12. Sıcak su yahut et suyu, tuzunu ekleyip kısık ateşte kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  13. Suyunu çekip bulgurlar tane tane piştikten sonra altını kapatıp tencerenin ağzına pak bir bez kapatıp kapağınıda kapatalım 10-15 dakika demlenmeye bırakalım.
  14. İlk sıcağı çıktıktan sonra servise hazır afiyet olsun.

Not;közlenmiş biber,domates ve soğanla servis edebilirsiniz.

Şiş Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nisan Sebzesi Kuşkonmazı Tavuklu Kremalı Deneyin
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karadutlu Muhallebi
Kremalı Mantar Çorbası
Peynirli Börek (Videolu)
Krep Suşi
Revani
Nefis Portakallı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom