Peynir Kremalı Havuçlu Kek

Peynir Kremalı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı muskat rendesi
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı havuç rendesi
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Kreması için:
- 200gr labne
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağ
Peynir Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker vanilya ile birlikte çırpılır.
- Sonra içine yağ ve yoğurt katılıp çırpılır.
- Ardından un, kabartma tozu, tarçın ve muskat eklenir karıştırılır.
- Daha sonra rendelenmiş havuç ve ceviz eklenir.
- Hazırlanan harç yağlı kâğıt serilmiş baton kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış fırında fanlı ayarda 55-60 dk pişirilir.
- Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
- Kreması: labne bir kaba alınır.
- İyice çırpılır pürüzsüz bir kıvama getirilir.
- Ardından içine oda sıcaklığında tereyağ eklenir. Yeterlice çırpılır.
- Son olarak pudra şekeri de ek edilir tekrar pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpılır. Dolapta bekletilir.
- İyice soğuyan kekin üzerine krema sürülür isteye bağlı cevizle süslenir.
Peynir Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





