Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet)

Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk ayva
- 10-11 adet hibiscus
- 5-6 tane karanfil
- Nar
- Kaymak
- Toz şeker
- Su
Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ayvalarımızın kabuklarını soyup tenceremizin tabanına yerleştiriyoruz ayva çekirdeklerini de tencereye alıyoruz.
- İçlerini temizlediğimiz ayvaları tenceremize dizip üzerine hibiscus, karanfil, ve ayıkladığımız nar tanelerini ekliyoruz.
- Her bir yarım ayva için 3 yemek kaşığı toz şeker döküyoruz (dilerseniz bu evrede şekeri azaltabilirsiniz)
- Her bir ayva üzerine yarım çay bardağı su koyup pişirmeye geçiyoruz.
- Kaynamaya başlayan ve yumuşayan ayvaları aksi çevirip birazda o denli pişiriyoruz.
- Tencere kapağını açıp şerbeti biraz çektirebilirsiniz.
- Pişen ayvalarımızı soğutup dinlenmeye bırakalım.
- Soğuyan ayva üzerine kaymak ve fıstık ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌱
Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
