Peynir Helvası (Fıstık Ezmeli)

Peynir Helvası (Fıstık Ezmeli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı antep fıstık kreması
  • 125 gram mozarella
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su

Peynir Helvası (Fıstık Ezmeli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıcak su ve toz şekeri güzelce karıştırıp kenara alıyoruz, kaynatmıyoruz.
  2. Tavada tereyağını eritiyoruz, un ve irmiği ekleyip rengi biraz dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra kenarda hazırladığımız şerbeti ekliyoruz.
  4. Orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz çabucak yoğunlaşacaktır.
  5. Şerbeti tam çekmeden fıstık kremasını ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.
  6. En son peyniri ek ediyoruz. Peynir de eriyince helvamız hazır. Afiyet olsun. 🥄.

Peynir Helvası (Fıstık Ezmeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Erişte Yemeği
Kuru Fasulye
Trileçe
Dip Sos Ve Baharatlı Ketçaplı Sos
Yoğurtlu Orman Kebabı
Patates Pizza
Hdabla | © 2025 |