Peynir Helvası (Fıstık Ezmeli)
Peynir Helvası (Fıstık Ezmeli) Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram tereyağ
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı antep fıstık kreması
- 125 gram mozarella
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
Peynir Helvası (Fıstık Ezmeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıcak su ve toz şekeri güzelce karıştırıp kenara alıyoruz, kaynatmıyoruz.
- Tavada tereyağını eritiyoruz, un ve irmiği ekleyip rengi biraz dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra kenarda hazırladığımız şerbeti ekliyoruz.
- Orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz çabucak yoğunlaşacaktır.
- Şerbeti tam çekmeden fıstık kremasını ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.
- En son peyniri ek ediyoruz. Peynir de eriyince helvamız hazır. Afiyet olsun. 🥄.
Peynir Helvası (Fıstık Ezmeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















