Peskütan Çorbası

Peskütan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (yarma)
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek

Peskütan sosu;

  • Yarım kilo peskütan
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz

Peskütan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayımızı yıkayıp haşlayalım.
  2. Ayrı başka pişirilir suyu dökülmüş nohut ve mercimeğide içine ekleyelim birlikte özleşene kadar pişirelim.
  3. Ayrı bir yerde peskütani az suyla açalım içine yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı unu katıp çırpalım pişen yemeğin içine ekleyelim.
  4. Tavaya yağımızı koyalım ,ince kıyılmış soğanı kavuralım ,içerisine naneyi ekleyip kaynayan çorbaya ekleyelim. Sıcak servis edelim.
  5. Not;soğanli sosu tereyağı yada sıvı yağlada yapabilirsiniz.
  6. Orjinalinde kavurma yada ,et suyu konulur bu türlü daha hoş olur.

Peskütan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labneli Puding
Pirinç Pilavı
Domatesli Yumurta
Çilekli Pasta
Güveçte Havuç Baklava
Çilekli, Kremalı Kek
Hdabla | © 2025 |