Çilekli, Kremalı Kek

Çilekli, Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 çay bardağı un
Tart kalınını yağlamak için;
- 1 ölçü tereyağ
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- Yarım poşet kremşanti
- Çileğin üzerine hazır pasta jölesi yahut kendiniz yapabilirsiniz
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3,5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı soğuk su
Su bardağı ölçüm 200ml Çay bardağı ölçüm 100ml
Çilekli, Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba yumurta ve şekeri alıp köpük olana kadar çırpın.
- Sütü, sıvı yağı da ekleyip karıştıralım, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştıralım.
- Tart kalıbın her yerini tereyağ ile yağlayıp kek hamurunu kalıba dökelim.
- Alt üst ayarda önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Kürdan testi yapmayı unutmayın. Benim kekim 18 dakikada pişti.
- Fırından çıkan keki soğumaya alın.
- Kreması için küçük bir tencereye sütü, şekeri, unu ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam olana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip teker çırpıp ılımaya bırakalım. Orta ara karıştıralım ki kabuk tutmasın.
- Krema ılığıdında yarım poşet kremşantiyi ek edip 5 dakika boyunca mixerin en yüksek döneminde çırpalım.
- Soğumuş olan keki servis tabağına aykırı çevirip, kalıbından çıkartalım. Kremayı orta bölümüne döküp düzleyelim.
- Çilekleri ortadan kesip yerleştirelim.
- Pasta jölesi için nişasta, şeker ve su sos tenceresinde çırpın ve sürekli karıştırarak koyulaşmasını bekleyin. Ocaktan alıp çileklerin üzerine gezdirin.
- Kekimizi 2-3 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun 🍓🍓🍓not benim çilekler şekersizdi biraz bende pudra şekeri döktüm az ☺️
Çilekli, Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



