Pekmezli Muhallebi

Pekmezli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı pekmez
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin yahut sıvı yağ
Pekmezli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyalleri çırpıcı yardımıyla uygunca karıştıralım.
- Ocağımıza alıp yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Koyulaşan muhallebiye 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin yahut bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.
- Kaselerimize hisse edelim.
- Üzerine ister ceviz ister fıstık ekleyebilirsiniz.
- Sıcak yahut soğuk tüketebilirsiniz. 👌🫠.
Pekmezli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










