Pavlova

Pavlova Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta beyazı
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 çay kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı sirke
- Bir çimdik tuz
Üzeri için;
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- İstediğiniz meyveler
Pavlova Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yumurta beyazlarının üzerin 1 çimdik tuz atıp düzgünce çırpıyoruz.
- Daha sonra şekeri ilave edip düzgünce çırpıyoruz.
- Parlak bir imaj oluşunca nişasta ve sirkeyi ek edip karıştırıyoruz.
- İyice çırptığımız karışımı yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz.
- Ortası hafifi çukur olacak formda hal veriyoruz.
- 120 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.
- Piştikten sonra 1 saat fırında bekletiyoruz. Şayet mümkünse bir gece fırında kalsın çok daha âlâ oluyor.
- Kremayla pudra şekerini çırpıyoruz.
- Ortasına döküp istediğimiz meyvelerle süslüyoruz. Afiyet olsun.
Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

