Patlıcanlı Galeta Unlu Çıtır Börek

Patlıcanlı Galeta Unlu Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
Sos materyali için;
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan su
İç gereci için;
- 5-6 adet patlıcan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 5 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber
Patlıcanlı Galeta Unlu Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım bir çorba kaşığı tuz eklenmiş bol suda 30 dakika dinlendirip acısını alalım.
- Tavaya yağımızı alalım güzelce sıktığımız patlıcanları tavada kızartalım.
- Hafif kızaran patlıcanların üzerine küçük küçük doğradığımız soğan, sarımsak, kapya biberi, sivri biberi koyup karıştırmaya devam edelim.
- Rendelediğimiz domatesleri üstüne yayalım.
- Tuzunu karabiberini kırmızı biberini de ekleyip, ocaktan tavamızı alalım.
- Böreğimizin sosu için bir kaseye sıvı yağ suyu koyup karıştıralım.
- İlk evvel yufkamızın bir adedini tezgah üzerine alalım sosunuzdan güzelce her tarafına sürelim.
- İkinci yufkamızı da üzerine koyalım fırça yardımıyla sosunuzdan sürelim.
- Yufkamızı sekiz eşit modüle bölelim.
- Geniş kısımlarına patlıcanlı harcımız dan yayalım. Çok sıkı olmayacak halde saralım. Öteki yufkaları da birebir süreci tekrar edelim.
- İlk evvel çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununla bulayıp pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisi ne dizelim.
- Bıçak yardımıyla üzerlerine kesikler atıp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 45 dakika pişirelim fırından fırına değişiklik gösterebilir. Sıcak yahut ılık servis yapalım.
Patlıcanlı Galeta Unlu Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















