Patlıcanlı Fit Lokmalık Doyurucu Yemek

Patlıcanlı Fit Lokmalık Doyurucu Yemek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 avuç maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Patlıcanlı Fit Lokmalık Doyurucu Yemek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları dilimleyelim.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kekik, karabiber, pul biberle harmanlayıp 170 derece fırında yahut airfreyde yahut tost makinesinde kızarana kadar pişirelim.
- Maydanozları da doğrayalım.
- Zeytinyağı ekleyip ısıttığımız tavada soğanı soteleyelim.
- Daha sonra içine salça ekleyip sotelemeye devam edelim.
- Haşlanmış mercimekleri de ekleyelim pişirmeye devam edelim.
- Ocağı kapatıp doğradığımız maydanozu ekleyelim.
- Yoğurdun içine sarımsağı ezip biraz tuz ile çırpalım.
- Patlıcanların üzerine evvel yoğurdu sonra mercimekli karışımı ekleyip afiyetle tüketebiliriz.
Afiyet olsun😋.
Not 1:sağlıklı ve yanlışsız beslenmeye dair bilgi, değerli tüyolar, motivasyonlar ve merak ettiğiniz her şeyi instagramdan “diyetisyendenyasamadairhersey” paylaşıyorum:).
Patlıcanlı Fit Lokmalık Doyurucu Yemek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












