Patlıcanlı Fasülye Yemeği

Patlıcanlı Fasülye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta uzunluk domates (kabuğu soyulmuş küp doğranmış)
  • 250 gram fasulye
  • 2 adet patlıcan (iri biçimde doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 su bardağı su

Patlıcanlı Fasülye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeleri temizleyip yıkayalım ve kurulayın.
  2. Patlıcanları yıkayıp iri biçimde doğrayalım ve tıpkı vakitte formda kurulayın.
  3. Kızgın yağda fasulye ve patlıcanları kızartalım ve kenara alalım.(dilerseniz fırında hafif yağlayıp kızartabilirsiniz)
  4. Uygun bir tencereye sıvı yağ ile soğanı kavuralım.
  5. Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim kokusu çıkana kadar.
  6. Kabuğu soyulmuş domatesleri de ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.
  7. Üzerine kızartmış olduğumuz fasulye, patlıcanları, tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
  8. Son olarak üzerine 1 su bardağı su ekleyip kapalı biçimde 15-20 dakika orta ateşte pişmeye bırakalım.

Deneyeceklere simdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Patlıcanlı Fasülye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaytaz Böreği
Yalancı Sarıyer Böreği
Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif)
Kapuska
Muhteşem Soslu Körili Karnabahar
Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni
Hdabla | © 2024 |