Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 7 su bardağı su
Sosu için;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Üzerine;
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı tencereye suyu koyup ocağa alıp haşlanmış mercimek nohut ek edip, kaynatıp, kaynayınca erişte ek ediyoruz.
- Erişte pişince sosu, yoğurt, yumurta sarısı, un güzelce çırpıyoruz ve sıcak su ile biraz açıyoruz ve çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ek ediyoruz ve kaynatıyoruz.
- Diğer bir tavada ince doğranmış soğan zeytinyağ tereyağı kısık ateşte karamelize edip nane ekliyoruz ve naneyi biraz kızartıyoruz ve çorbaya ek ediyoruz.
- En son tuz ek edip altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













