Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 7 su bardağı su

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzerine;

  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ

Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hazırlanışı tencereye suyu koyup ocağa alıp haşlanmış mercimek nohut ek edip, kaynatıp, kaynayınca erişte ek ediyoruz.
  2. Erişte pişince sosu, yoğurt, yumurta sarısı, un güzelce çırpıyoruz ve sıcak su ile biraz açıyoruz ve çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ek ediyoruz ve kaynatıyoruz.
  3. Diğer bir tavada ince doğranmış soğan zeytinyağ tereyağı kısık ateşte karamelize edip nane ekliyoruz ve naneyi biraz kızartıyoruz ve çorbaya ek ediyoruz.
  4. En son tuz ek edip altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paskalya Çöreği
Pancarlı Roka Salatası
Diyete Uygun Bir Tatlı
Çemen (Kahvaltıya 5 Dakikada Şahane Bir Lezzet)
Ginger Shot & Çayı
Tarhanalı Kaşarlı Omlet (8+ Ay)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet