Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
İç harcı için:
- 100-150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Pul biber
- Toz biber
- Karabiber
Üzeri için;
- Salçalı su
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce patlıcanları uzunlamasına kesiyoruz sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yağ gezdirip fırında kızartıyoruz.
- Kıymayı tavaya alıp kavuruyoruz daha sonra soğan ve biberleri ekleyip kavuruyoruz piştikten sonra üzerine birer kaşık biber ve domates salçası ekliyoruz.
- Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sonra domatesi ve baharatları ekliyoruz.
- Piştikten sonra altını kapatıp maydanozları ekliyoruz.
- Daha sonra patlıcanın üzerine kıymalı harcı sürüp rulo formunda sarıp çöp şişe batırıyoruz.
- En son üzerine salçalı su gezdirip 220 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




