Yoğurt Soslu Vişneli Pancar

Yoğurt Soslu Vişneli Pancar Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk pancar
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kasesi vişne
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Yoğurt sosu için:

  • 1 çorba kasesi süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurt Soslu Vişneli Pancar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya ay ay doğranmış soğan üzerine yarım ay ince doğranmış pancarlar dizilir.
  2. Vişne, tuz, şeker, zeytinyağ, portakal suyu da konulur orta kısık ateşte suyunu çekip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Yoğurt sos için tuz, sarımsak rendesi, limon kabuğu rendesi konulup karıştırılır ve servis tabağına yayılır.
  4. Üzerine pancarlı karışım konulur.

Servise hazırdır afiyet olsun.

Yoğurt Soslu Vişneli Pancar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çekirdekli Kırmızı Lahana Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Mayasız Poğaça
Pastane Usulü Tuzlu Kurabiyeler
Pratik Soğanlı Patates Yemeği
Mercimek Köftesi
Beyaz Çikolata Ve Kedi Dilli Muhallebi
Maraş Usulü Sömelek Köfte
Hdabla | © 2025 |