Hazır Krema İle Pratik Kıbrıs Tatlısı

Hazır Krema İle Pratik Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ufalanmış ve kırılmış ceviz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu (10 gram)
- 1 paket vanilya (5 gram)
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Kreması için;
- 1 su bardağı hazır krema (çırpılacak)
Üzeri için;
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Çilek ve antep fıstığı
Hazır Krema İle Pratik Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için; bir tencereye şekeri ve suyunu koyalım. Orta ateşte kaynatmaya başlayalım. Kaynamaya başlayınca, 10 dakika daha kaynatalım ve ocaktan indirerek soğumaya bırakalım.
- Kek için; yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpıcı ile çırpalım.
- Sonra sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra, galeta unu, hindistan cevizi, ceviz, kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatula yahut tahta kaşıkla karıştırmaya devam edelim.
- Karışımı yağlanmış tepsiye dökelim. Evvelce 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
- Fırından çıkınca soğuk şerbeti dökelim. Kek şerbetini çekince (30 dakikada şerbeti çekmiş olur)
- Krema için; hazır kremayı mikserle 2-3 dakika çırparak hacimleştirelim ve sonra kekin üzerine eşit formda yayalım.
- Servis için; buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra, üzerine hindistan cevizini serperek ve antep fıstığı yahut çilek üzere meyvelerle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hazır Krema İle Pratik Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













