Patlıcan Mezesi

Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan ve biberler közlenir. İnce ince doğranır.
  2. Sarımsaklar incecik rendelenir.
  3. Büyük bir kapta yoğurtla birlikte hepsi birleştirilir, istenilen ölçüde tuz 2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir düzgünce karıştırılır.
  4. Servis tabağına alındıktan sonra üstüne zeytinyağında kırmızı biber ısıtılarak süslenebilir. Afiyet olsun.

Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Bezelyeli Tavuk
Fırında Çıtır Mantı
Portakallı Kek
5 Dakika Pastası
El Açması 40 Kat Börek
Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan)
Hdabla | © 2025 |