Patlıcan Mezesi
Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Zeytinyağı
- Tuz
Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan ve biberler közlenir. İnce ince doğranır.
- Sarımsaklar incecik rendelenir.
- Büyük bir kapta yoğurtla birlikte hepsi birleştirilir, istenilen ölçüde tuz 2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir düzgünce karıştırılır.
- Servis tabağına alındıktan sonra üstüne zeytinyağında kırmızı biber ısıtılarak süslenebilir. Afiyet olsun.
Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









