El Açması 40 Kat Börek

El Açması 40 Kat Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 75 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay barda sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru açmak için;

  • Nişasta

Arasına sürmek için;

  • Tereyağ

Üzeri için;

  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt

İçi için:

  • Peynir
  • Maydanoz

El Açması 40 Kat Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için gereçleri karıştırma kabına alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamurumuzu dört eşit bezeye bölelim ve üzerini örterek 10 dakika dinlendirelim.
  3. Dinlenmiş bir bezeyi alarak ince olmayacak biçimde açalım.
  4. Üzerine çokça nişasta serperek bir ucunu hafif ortaya getirin.
  5. Getirdiğiniz katı tekrar çokça nişasta serpip dört ucunu ortaya getirip zarf formunu verin.
  6. Üzeri örtülü bir formda 15 dakika bekletin ve birinci beklettiğiniz bezeden başlayarak tepsinize nazaran açın.
  7. Açtığınız yufkanın üzerine tepsinize koyarak yufkanızı tepsiye nazaran açın kenarlardaki modülleri da ortalara koyarak yağlayın.
  8. Ara katımıza peynir ve maydanoz karışımı ekleyelim.
  9. Kalan hamurumuzu da bitene kadar devam edelim.
  10. Böreğimizi keserek yarım su bardağı süt ,bir su bardağına yakın yağımızı gezdirip 170 derecelik fırında pişirelim.
  11. Misler üzere böreğimiz hazır böreğimiz o denli bir börek ki 40 kat açılmış böreği dört katta yapacaksınız diyorum yufka açamayanlar bile denemesini tavsiye ediyorum afiyet olsun şimdiden yapanlara ayrıyeten bayramlara yakışan lezzetli mi lezzetli bir börek.

El Açması 40 Kat Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Falafel
Coleslaw Salatası
Kuzu Gerdan
Kremalı Sigara Tatlısı
Kalem Gibi Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Usulü )
Cevizli Bal Kabağı Tatlısı
Hdabla | © 2025 |