5 Dakika Pastası

5 Dakika Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı saralle (veya 50 gram çikolata)

Ara katlar için;

  • 4 adet dev bisküvi
  • Muz (tercihe göre)

5 Dakika Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, nişasta, kakao, toz şeker tencereye alınıp karıştırılır.
  2. Üzerine yavaş yavaş sütü ek ederek topak olmayacak biçimde karıştırılır.
  3. Karıştırdığımız karışımı ocakta kaynayana kadar pişirelim.
  4. Kaynayıp yoğunlaşınca kısık ateşte bir kaç dakika daha pişirelim.
  5. Ocaüı kapatıp tereyağ ve çikolata ekleyelim.
  6. Hazırladığımız tatlıyı daha pürüzsüz olması için bir cinste blendırdan çekebilirsiniz.
  7. Bisküvileri ıslatıp her kata pudingimizden koyalım. Ben ortasına muzda ekledim. Afiyet olsun.

5 Dakika Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fesleğenli Zerdeçallı Makarna
Tahinli Susamlı Kurabiye
Milföy Simit
Alman Pastası
Zencefilli Sonbahar Keki (Videolu)
Tırtıl Pizza Kurabiye
Hdabla | © 2025 |