Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü)

Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket fiyonk makarna
  • Yarım paket krema
  • 3 yemek kaşığı pesto hazır sos
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnalarımız haşlamak için suyumuzu koyalım.
  2. Suyumuz kaynayınca içine tuz ve 1 çay kaşığı çiçek yağı koyalım ( makarnalar yapışmasın diye ).
  3. Kaynayan suya makarnalarımızı atıp ortalama 8 dakika pişirelim.
  4. Haşlanan makarnaları süzelim. ( sürmeden evvel 1/1 su bardağı makarna haşlama suyundan ayıralım.
  5. Tenceremize zeytin yağı, tereyağı eritip krema pesto sos, karabiber ekleyin.
  6. Hafif ısınan sosumuza makarna haşlama suyundan ayırdığımız suyu ek edip 3-4 kere karıştıralım.
  7. Ocağımızın altını en kısığa alıp sos ile makarnamızı birleştirelim.
  8. 2 dakika kadar sosla makarnanın özleşmesini bekleyip ocağın altını kapatalım.
  9. Pesto soslu makarnamız hazır ;).Afiyet olsun ;).

Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sakallı Poğaça
Hurmalı Kuruyemişli Bar (Efsane)
Tavuklu Bazlama Tarifi (Videolu)
Tuzlu Kurabiye
Ramazan İçin Evde Ekmek (Ayçiçekli)
Kıymalı Pide
Hdabla | © 2024 |