Ev Usulü Adana

Ev Yöntemi Adana Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuyruk yağlı kıyma
- 2 adet kapya biber (şart değil)
- Tuz
- Karabiber
Çöp şiş
Ev Yordamı Adana Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri ince ince doğrayalım.
- Kıymanın içine doğradığımız biberleri ekleyelim. Tuz ve karabiberi de damak tadınıza nazaran ekleyip karıştıralım.
- Hamur yoğurma makineniz varsa kıymayı onda yoğurmanızı öneririm yoksa kollara kuvvet:) güzelce yoğrulması gerekiyor.
- Yoğrulan kıymayı dolapta en az yarım saat bekletelim.
- Elimize kıymadan bir modül alalım çöp şişin ucuna takalım sonra yavaşça düzgünce ezerek çöp şişin aşağısına kadar getirelim kıymayı. Bir iki yapmada el alışıyor aslında.
- Çöp şişin altında biraz boşluk bırakalım rahatça tutabilmek için.
- Bütün kıymayı çöp şişlere takalım.
- Fırını 180 dereceye açıp ısıtalım.
- Çöp şişleri ızgara teline yerleştirelim. Altına da yağının akması için su dolu bir tepsi yerleştirelim. Su koymamızın sebebi buharıyla Adanalarımızın içi daha yumuşak pişsin.
- 15 dakika sonra adana pişmiş manzarasına gelince fırınının ayarının 200e getirelim ve kızarmasını sağlayalım.
- Dakika ve fırın ayarı fırından fırına değişiklik gösterebilir o yüzden siz denetimli ilerleyin.
- Pişen adanaları servis tabağına alalım. Sumaklı soğan ve lavaşla servis edelim. Afiyet şifa olsun. 😇
Ev Yordamı Adana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





