Ev Usulü Adana

Ev Yöntemi Adana Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuyruk yağlı kıyma
  • 2 adet kapya biber (şart değil)
  • Tuz
  • Karabiber

Çöp şiş

Ev Yordamı Adana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberleri ince ince doğrayalım.
  2. Kıymanın içine doğradığımız biberleri ekleyelim. Tuz ve karabiberi de damak tadınıza nazaran ekleyip karıştıralım.
  3. Hamur yoğurma makineniz varsa kıymayı onda yoğurmanızı öneririm yoksa kollara kuvvet:) güzelce yoğrulması gerekiyor.
  4. Yoğrulan kıymayı dolapta en az yarım saat bekletelim.
  5. Elimize kıymadan bir modül alalım çöp şişin ucuna takalım sonra yavaşça düzgünce ezerek çöp şişin aşağısına kadar getirelim kıymayı. Bir iki yapmada el alışıyor aslında.
  6. Çöp şişin altında biraz boşluk bırakalım rahatça tutabilmek için.
  7. Bütün kıymayı çöp şişlere takalım.
  8. Fırını 180 dereceye açıp ısıtalım.
  9. Çöp şişleri ızgara teline yerleştirelim. Altına da yağının akması için su dolu bir tepsi yerleştirelim. Su koymamızın sebebi buharıyla Adanalarımızın içi daha yumuşak pişsin.
  10. 15 dakika sonra adana pişmiş manzarasına gelince fırınının ayarının 200e getirelim ve kızarmasını sağlayalım.
  11. Dakika ve fırın ayarı fırından fırına değişiklik gösterebilir o yüzden siz denetimli ilerleyin.
  12. Pişen adanaları servis tabağına alalım. Sumaklı soğan ve lavaşla servis edelim. Afiyet şifa olsun. 😇

Ev Yordamı Adana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kaptandan Kavurmalı Patates Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Tarçınlı Cevizli Damla Çikolatalı Kurabiye
Ev Yapımı Limonata
Kg Verdiren Tarifim
Keto Tavuk Köfte
Kade (Kete) Tarifi (Ramazanın , Sahurların, Bayramın Vazgeçilmezi Olan O Tarif)
Kar Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |