Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 -5 adet orta uzunluk patlıcan

Köfte için:

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı ekmek içi robottan gelişmiş yahut galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Keklik

Üzeri için:

  • Sivri biber
  • Domates

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyalım ve 1 cm dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim bu süreç patlıcanlarının acısının çıkmasını sağlayacaktır.
  2. Ardından patlıcanları bir kağıt havlunun üzerine alarak güzelce kurutalım.
  3. Tavaya sıvı yağ alalım ve kuruladığımız patlıcanları tavaya alıp çevirerek kızartalım.
  4. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alarak fazla yağının süzülmesini sağlayalım.
  5. Uygun bir yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, ekmek içi ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.
  6. Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra harcımızdan cevizden küçük kesimler koparalım ve form verelim.
  7. Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  8. Sosumuz için domates salçası ,tuz, karabiber çok az bir kekik ve suyumuzu ek edelim ve uygunca çırpalım.
  9. Dinlenmiş köftelerimizi ve hafif kızarttığımız patlıcanları çöp şişe bir patlıcan bir köfte yan yana olacak formda sıralayalım. Dilerseniz şiş kullanmadan tepsiye de dizebilirsiniz.
  10. Hazırladığımız çöp şişleri fırın kabına alalım. Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini pişirme kâğıdını ıslatıp kapatalım.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. (fırınlar ortasına pişirme süreci farklılık gösterebilir)30-35 dk sonra denetim edelim patlıcan ve köfteler yumuşamış ise üzerleri açıp kızarana kadar daha pişirelim patlıcan kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.

Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Asla Dağılmayan Fellah Köftesi
Tavuk Köftesi
Borcamda Pratik Kumpir
Muhammara
Çikolata Sevenlere Elmas Kurabiye
Protein Wrap
Hdabla | © 2025 |