Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 1200 kg yağlı dana kıyma (dana kuzu karışık da olur, hatta daha hoş olur)
- 120 gram kuyruk yağı
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymamızı yoğuralım, patlıcanları 2-3 parmak kalınlıkta doğrayalım.
- Tepsimize 1 patlıcan, 1 köfte formunda dizelim.
- Ben köftelerin her birini 70 gram ölçülendirdim.
- Tepsi ortasına tercihen domates, soğan, sarımsak, biber yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında evvel üzeri yağlı kağıt ile kapalı bir formda 40 dk pişirelim.
- Daha sonra üzerini açalım ve göz kararı pişmeye bırakalım. Ben totalde 1 saat 30 dakikada pişirdim.
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

