Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanlık Mini Tarif)
Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanlık Küçük Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 200 gram kıyma
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı galeta unu yahut ekmek içi
Üzerine;
- Domates
- Biber dilimleri
Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanlık Küçük Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları hazırlayın: 3 parmak kalınlığında yuvarlak dilimleyin.
- Tuzlu suda 10–15 dk bekletin, sonra yeterlice kurulayın.
- Kıymayı yoğurun: kıyma + sarımsak + baharatlar + sıvı yağ + (galeta unu varsa) hepsini yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde küçük köfteler yapın.
- Şişe dizin (ya da sırayla fırın kabına): bir patlıcan dilimi, bir köfte olacak halde dizin. Şiş yoksa küçük borcama aralıklı biçimde yerleştirin.
- 1 çay bardağı sıcak suyla koyun, fırına koymadan gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200°c fanlı fırın ayarında 35–40 dakika pişirin.
- Üzeri kızarınca ve patlıcanlar yumuşayınca hazır!.
Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanlık Küçük Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








