Patatesli, Üç Peynirli Rulo Börek

Patatesli, Üç Peynirli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
Böreğin içi için;
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 küçük kase rendelenmiş sert beyaz peynir
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 küçük kase lor peyniri
- 1 türk kahve fincanı süt,
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet yumurta akı
- Yarım çay karabiber
Sosu için;
- 1 su bardağı maden suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çimdik çok az tuz
Üzerine serpmek için;
- 1 yemek kaşığı sarı susam ve çörekotu
Böreğin üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı süt
Patatesli, Üç Peynirli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patates soyalım, rendeleyelim derin bir kaba alalım. Üzerine peynirleri, ince kıyılmış maydanoz, sütü, yağı, yumurta akı, karabiber koyalım. Güzelce karıştıralım.
- Diğer tarafta sos gereci derin bir kapta iyicene çırpalım, tezgahın üzerine bir âdet yufkayı serelim.
- Sostan her yerine fırça ile sürelim, ikinci yufkayı üzerine kapatalım, ikinci katınada sos gereci sürelim, patatesli iç gerecinden her yerine serperek koyalım.
- İki yan tarafını yufkanın dört parmak olacak biçimde keselim, kesilen parçayı yufkanın üzerine koyalım ne çok sıkı ne çok gevşek olacak biçimde ortaya kadar saralım.
- Diğer tarafını yufkanın öteki tarafta ortaya gelecek biçimde saralım. Ortadan ikiye keselim, sardığımız rulonun bir adedini üç parmak olacak biçimde keselim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri dik biçimde dizelim ,üzerine yağ süt yumurta sarısı çırpıp sürelim, çörek otu susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk denetim ederek pişirelim afiyet olsun.
Patatesli, Üç Peynirli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







