Patatesli Sandaviç

Patatesli Sandaviç Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 büyük patates (ince ince dilimlenmiş)
  • 1 avuç roka
  • 3 orta uzunluk domates (ince dilimlenmiş)
  • 100 gram krem peynir
  • 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Doğranmış frenk soğanı
  • Biraz zeytinyağı (üzeri için)

Patatesli Sandaviç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce dilimlenmiş patatesleri, uçları birbirinin üstüne gelecek biçimde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kişi başı yaklaşık 5 sıra ve 4 dilim olacak formda yerleştirin.
  2. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Evvelden ısıtılmış 200 °c fırında, üzeri kızarıp altın rengini alana kadar pişirin.
  3. Fırından çıkardıktan sonra patatesleri aksi çevirin, peynirli kısım altta kalacak formda.
  4. Üst yüzeyine krem peynir sürün. Üzerine domates dilimleri, roka, doğranmış frenk soğanı ve isteğe bağlı olarak füme somon yerleştirin.
  5. Dilerseniz avokado, tavuk göğsü yahut ızgara sebzelerle de zenginleştirebilirsiniz.

Patatesli Sandaviç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İyotsuz Sütsüz Kek
Yaş Pasta
İftariye Tabağı
2 Beze İle Kat Kat Çıtır Arnavut Mantısı
Kuru İncir Tatlısı
Evde İskender
Hdabla | © 2025 |