Haşhaşlı Cevizli Rulo Kurabiye (Lezzeti Alâ)

Haşhaşlı Cevizli Rulo Kurabiye (Lezzeti Alâ) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur materyalleri;

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt (susuz)
  • 1 tam büyük uzunluk yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç materyali için;

  • 1 su bardağı (katı halde) haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ince kıyım ceviz içi

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Cevizli Rulo Kurabiye (Lezzeti Alâ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; sıvı gereçleri uygunca karıştırın.
  2. Kuru gereçleri ekleyip (unu denetimli ekleyin) ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Üzerini kapatın 15-20 dakika bekletin.
  4. Bu sırada iç materyalini; ceviz hariç bir kasede uygunca karıştırın.
  5. Çok katı olursa sıvı yağ ek edebilirsiniz akışkan olmayacak sürülebilir kıvamda olcak.
  6. Hamuru 3 eşit modüle bölün.
  7. Herbirini başka, un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla kare formunda epeyce ince bir biçimde açın.(kalın olursa içi kolay ve hoş pişmez).
  8. Üzerine iç harcından sürün ve ceviz serpin rulo biçiminde sarın.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürün çatalla iz yapın küçük küçük kesip tepsiye yerleştirin.
  10. Diğer bezeleride tıpkı halde uygulayın.
  11. 170 derece ısınmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  12. Soğuyunca servis edebilirsiniz.

Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.

Afiyet olsun 🫶.

Bardak ölçüleri; standart 200 mg lık su bardağı ve 100 mg lık çay bardağı.

Haşhaşlı Cevizli Rulo Kurabiye (Lezzeti Alâ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kilis Tavası
Kaymaklı Sahanda Yumurta
Fit Tatlı
Haşhaşlı Poğaça
Şekli Şahane Elmalı Kurabiye
Sirkem Otu Böreği
Hdabla | © 2025 |