Haşhaşlı Cevizli Rulo Kurabiye (Lezzeti Alâ)

Haşhaşlı Cevizli Rulo Kurabiye (Lezzeti Alâ) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur materyalleri;
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt (susuz)
- 1 tam büyük uzunluk yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İç materyali için;
- 1 su bardağı (katı halde) haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 dolu yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ince kıyım ceviz içi
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Cevizli Rulo Kurabiye (Lezzeti Alâ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; sıvı gereçleri uygunca karıştırın.
- Kuru gereçleri ekleyip (unu denetimli ekleyin) ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatın 15-20 dakika bekletin.
- Bu sırada iç materyalini; ceviz hariç bir kasede uygunca karıştırın.
- Çok katı olursa sıvı yağ ek edebilirsiniz akışkan olmayacak sürülebilir kıvamda olcak.
- Hamuru 3 eşit modüle bölün.
- Herbirini başka, un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla kare formunda epeyce ince bir biçimde açın.(kalın olursa içi kolay ve hoş pişmez).
- Üzerine iç harcından sürün ve ceviz serpin rulo biçiminde sarın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün çatalla iz yapın küçük küçük kesip tepsiye yerleştirin.
- Diğer bezeleride tıpkı halde uygulayın.
- 170 derece ısınmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.
Afiyet olsun 🫶.
Bardak ölçüleri; standart 200 mg lık su bardağı ve 100 mg lık çay bardağı.
Haşhaşlı Cevizli Rulo Kurabiye (Lezzeti Alâ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













