Fırında Tavuklu Kabak Yemeği

Fırında Tavuklu Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk kabak
- 1 kesim tavuk göğsü
- 1 yeşil biber
- 3-4 orta uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığı salça ( benim ki biber domates karışıkıtı)
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Tavuklu Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklar alaca soyulur yuvarlak doğrayıp yağda kızartılır.
- Kızartılan kabaklar borcama alınır.
- Tavuklar kuşbaşı doğranır, tencerede az yağda kavrulur.
- Kavrulunca ince doğranmış 1 adet biber eklenir.
- Küp küp doğranmış domatesler eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Birazda su eklenip kaynatılır. Tuz karabiber atılır.
- Yapılan bu tavuklu harç kabakların üzerine dökülür.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulup fırında 10- 15 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Fırında Tavuklu Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








