Fırında Tavuklu Kabak Yemeği

Fırında Tavuklu Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk kabak
  • 1 kesim tavuk göğsü
  • 1 yeşil biber
  • 3-4 orta uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı salça ( benim ki biber domates karışıkıtı)
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Tavuklu Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklar alaca soyulur yuvarlak doğrayıp yağda kızartılır.
  2. Kızartılan kabaklar borcama alınır.
  3. Tavuklar kuşbaşı doğranır, tencerede az yağda kavrulur.
  4. Kavrulunca ince doğranmış 1 adet biber eklenir.
  5. Küp küp doğranmış domatesler eklenerek kavurmaya devam edilir.
  6. Birazda su eklenip kaynatılır. Tuz karabiber atılır.
  7. Yapılan bu tavuklu harç kabakların üzerine dökülür.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulup fırında 10- 15 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Fırında Tavuklu Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saray Sarması
Ceviz Kurabiye
Pamuk Bazlama
Pişmaniye Kurabiye
Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten)
Mısır Ekmeği
Hdabla | © 2025 |