Patatesli Pırasa Graten

Patatesli Pırasa Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet pırasa (pırasa ince ise 3 adet)
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 300 ml süt
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri (150 gr)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeterince tuz
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Patatesli Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesin kabuklarını soyup küçük küçük dilimleyelim.
  2. Tavaya sıvı yağ ek edip patatesleri kavuralım.
  3. Biraz yumuşadıktan sonra rendelenmiş baharatlar,havuç ve ince doğranmış pırasayı ek edip kavurmaya devam edelim.
  4. Sebzeler yumuşadıktan sonra un ek edip karıştıralım.
  5. Daha sonra süt ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Fırın tepsisini biraz yağlayıp karışımı tepsiye yayalım.
  7. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip evvelce ısıtılmış 200 derece alt üst ayarda fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirelim.

Patatesli Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Kanat
Triliçe
Doyurucu Diyet Akşam Öğünü İçin Salata
Gerçek Sufle Tarifi
Dereotlu Mayasız Poğaça
Kayseri Yağlaması, En Lezzetli Ve Kolay Yağlama Tarifi
Hdabla | © 2025 |