Patatesli Pırasa Graten
Patatesli Pırasa Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet pırasa (pırasa ince ise 3 adet)
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 300 ml süt
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri (150 gr)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yeterince tuz
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Patatesli Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesin kabuklarını soyup küçük küçük dilimleyelim.
- Tavaya sıvı yağ ek edip patatesleri kavuralım.
- Biraz yumuşadıktan sonra rendelenmiş baharatlar,havuç ve ince doğranmış pırasayı ek edip kavurmaya devam edelim.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra un ek edip karıştıralım.
- Daha sonra süt ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Fırın tepsisini biraz yağlayıp karışımı tepsiye yayalım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip evvelce ısıtılmış 200 derece alt üst ayarda fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirelim.
Patatesli Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












