Triliçe

Triliçe Tanımı İçin Malzemeler
Kekin materyalleri için;
- 5 adet yumurta
- 10 çorba kaşığı şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 5 çorba kaşığı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 4 çorba kaşığı şeker
Kreması için;
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağına yakın süt
Karameli için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekin materyalleri için; 5 yumurta, 10 çorba kaşığı şeker, 3/4 su bardağı sıvı yağ, 5 çorba kaşığı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya bunları karıştır tepsiye dök pişir.
- Sosu için; 4 su bardağı süt 1 paket krema 4 çorba kaşığı şeker bunları karıştır dolaba koy kek soğduktan sonra üstüne gezdir ıslatsın keki.
- Kreması için; 1 paket kremşanti 1 çay bardağına yakın süt bunları karıştır kek sütünü çekince üstüne sür heryeri düz olacak biçimde.
- Karameli için; 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağ 1 buçuk su bardağı su 1 yemek kaşığı nişasta unu şeker yavaş yavaş erisin güzelce eriyince tereyağı at karıştır suyu dök yavaş yavaş tekrar erisin karıştırada bilirsin.
- Tamamen eridiğinden emin olunca nişasta ununuda ekle istediğin kıvama gelince altını kapat soğusun.
- En son birleştirmede karemeli üzerine sür dolaba kaldır. Yiyenlere afiyet olsun.
Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













