Triliçe

Triliçe Tanımı İçin Malzemeler

Kekin materyalleri için;

  • 5 adet yumurta
  • 10 çorba kaşığı şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 5 çorba kaşığı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 4 çorba kaşığı şeker

Kreması için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağına yakın süt

Karameli için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekin materyalleri için; 5 yumurta, 10 çorba kaşığı şeker, 3/4 su bardağı sıvı yağ, 5 çorba kaşığı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya bunları karıştır tepsiye dök pişir.
  2. Sosu için; 4 su bardağı süt 1 paket krema 4 çorba kaşığı şeker bunları karıştır dolaba koy kek soğduktan sonra üstüne gezdir ıslatsın keki.
  3. Kreması için; 1 paket kremşanti 1 çay bardağına yakın süt bunları karıştır kek sütünü çekince üstüne sür heryeri düz olacak biçimde.
  4. Karameli için; 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağ 1 buçuk su bardağı su 1 yemek kaşığı nişasta unu şeker yavaş yavaş erisin güzelce eriyince tereyağı at karıştır suyu dök yavaş yavaş tekrar erisin karıştırada bilirsin.
  5. Tamamen eridiğinden emin olunca nişasta ununuda ekle istediğin kıvama gelince altını kapat soğusun.
  6. En son birleştirmede karemeli üzerine sür dolaba kaldır. Yiyenlere afiyet olsun.

Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Kinoalı Izgara Tavuk Salata
Rizemin Karalahana Yemeği
Borcam Tatlısı
Yoğurtlu Şehriye Çorbası
Çıtır Çıtır Sokak Simidi
Beṣamelli Tavuk Dürüm (Fırında)
Hdabla | © 2025 |