Patatesli Peynirli Börek

Patatesli Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İç materyali ;
- 5 adet patates
- 1 baş kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Peynir
Sosu için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tane sade soda
- 1 tane yumurta
Patatesli Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi haşlayalım .
- Bir tavaya yağımızı alalım, üzerine kuru soğanı küp küp doğrayalım .
- Ardından haşlanmış patateslerimizi de küp küp doğrayalım ve ekleyelim.
- Baharatlarımızı da ekleyelim 5 dk kavuralım .
- Geçelim sosumuza bir kabın içine bütün materyalleri ekleyip çırpalım.
- Yufkalarımızı sürelim ve 4 eşit modüle ayıralım .
- Ardından her kesime 2 yemek kaşığı sosumuzdan ekleyelim.
- Ardından patates yahut peynir ekleyip yufkamızı saralım ve tepsiye dizelim.
- Üzerine sosumuzdan 1 yemek kaşığı dökelim, arkasında 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim ,deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Patatesli Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








