Yumuşacık Ramazan Pidesi

Yumuşacık Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tatlı kaşığı şeker
  • Yeteri kadar tuz
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 6 su bardağı un (siz denetimli gidin undan una değişir yumuşak bir kıvam olucak)
  • Üzeri için; 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • İsteğe bağlı susam ve çörekotu

Yumuşacık Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemelerin hepsi karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Hamur 30-45 dk mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur ikiye bölünür ve form verilir.
  3. Ardından üzerine yumurta ve yoğurt karışımı sürülür. Çörekotu ve susam serpilir.
  4. Tepsi mayası yapılır 10-15 dk üzeri bir örtüyle kapatılarak. Bu halde pideniz daha yumuşak olacaktır.
  5. Mayası olan pideler fırına girmek için hazır. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun :).

Yumuşacık Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Mezesi
Bezelye Yemeği
Vişneli Pasta
Pide Tarifi
Yoğurtlu Şalgam Salatası
Muzlu Pankek
Hdabla | © 2025 |