Patatesli Lavaş Böreği

Patatesli Lavaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-7 adet lavaş

İç harcı için;

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir kâse kadar doğranmış maydanoz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Sosu için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • 1 tatlı kaşığı pekmez ya da 1 çay kaşığı şeker

Patatesli Lavaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patateslerimizi haşlayıp, ezelim.
  2. Ayrı bir tavaya sıvı yağ ek edip ısındığında ince kıyılmış soğanı kavuruyoruz. Üzerine baharatları ekleyerek en son olarak haşlanmış patates ve ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.
  3. Sonrasında bir kâse içerisinde sıvı yağ, un ve su karıştırılır.
  4. Her bir lavaşın ortasına kaşık yardımıyla sostan sürüp, patatesli harcımızdan koyuyoruz. Rulo halinde sararak yağlanmış tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı pekmez sürülüp susamları eklenir. Pekmez ve şeker üzerinin biraz daha kızarmasına yardımcı olur.
  6. Önceden ısıtılmış fırında denetimli bir formda kızarana kadar pişirelim. Üretimi epeyce pratik ve de doyurucu bir tanım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 😊🪴

Patatesli Lavaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinçli Patates Çorbası
Straganoff Kremalı Mantarlı Et Sote
Yakut Renkli Ayva Tatlısı
Fıstıklı Coco Kurabiye
Köstebek Pasta
Kemalpaşa Peynir Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet